Erbil’de Yangın 372 Dükkan Yandı

Erbil’de Yangın 372 Dükkan Yandı

Irak’ın Erbil’in kenti tarihi Kayseri Çarşısı’nda çıkan yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Yangında 372 dükkanın yandığı belirtildi.

Irak’ın Erbil Kentinde dün akşam saat:21:30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Başkent Erbil’in tarihi Kayseri Çarşısı’nda akşam saat 21.30 sularında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sivil savunma ekibi yönlendirildi. Sivil Savunma ekiplerinin hummalı çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı.

Yangının başlamasından kısa süre sonra yakından takip için olay yerine giden Erbil Valisi Umed Xoşnaw, yangının sivil savunma ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındığını açıkladı.

Umed Xoşnaw olay yerinde yaptığı basın açıklamasında, yangına müdahale sırasında sivil savunma ekipleri ile vatandaşlardan birkaç kişinin hafif bir şekilde yaralandığını aktardı.

Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatılacağını kaydeden Umed Xoşnaw, yangının hızla yayılmasına neden olan ihmalleri tespit edip gerekli işlemlerin yapılacağını dile getirdi.

Erbil Belediye Başkanı Nabaz Abdülhamid Pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, yangında en az 372 dükkanın kül olduğunu belirterek, bu rakamın ön olduğunu ve artabileceğini kaydetti.

ÇARŞIDA 4000 MAĞAZA VAR

Yetkililer, henüz belirlenemeyen yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Pazarda akıllı telefon, altın ve mücevher satan 4.000'den fazla mağaza bulunurken, mülkleri korumak için güvenlik güçleri görevlendirildi.

Vali Omed Khoshnaw düzenlediği basın toplantısında gazetecilere, pazarın merkezinde çıkan yangının itfaiye ekiplerinin bölgeye erişim çabalarını zorlaştırdığını bildirdi.

31127.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.